Spring naar de inhoud

Speelplein dankzij burgerbudget

Sofie Segaert is de eerste laureate van het Kortemarks burgerbudget.  Zij krijgt 5000 euro voor het inrichten van een speelpleintje op de wijk achter de brandweer in Kortemark.  Gefeliciteerd!

En laat nu net zowel het burgerbudget, als extra speelruimte dichtbij huis, 2 elementen zijn waar CONTENT uitdrukkelijk naar streefde en nog steeds blijft streven. Ja, stiekem (of eigenlijk ook niet) steken we hier toch wel een pluim op onze hoed.  Een mooi voorbeeld van hoe je vanuit de oppositie ook kunt wegen op het beleid.   Het houdt ons scherp en gemotiveerd om door te zetten.

Dat het speelplein het heeft gehaald, verrast ons niet, want CONTENT zegt het al lang: er is in onze gemeente veel te weinig speelruimte, zeker als je dat voor min of meer iedereen dichtbij huis wil verzekeren.  Zonder een gat in de begroting te slaan, geef je hiermee nochtans een enorme meerwaarde aan een buurt of wijk, en jarenlang onbezorgd speelplezier voor de kleinsten.  Hoe moeilijk kan het zijn?

De inwoners en adviesraden brachten eerder hun stem uit. Het schepencollege geeft nu alvast groen licht om dit project via het burgerbudget te realiseren. We hopen dat dit het gemeentebestuur aanzet tot het nemen van soortgelijke initiatieven in andere wijken en buurten met het reguliere budget. De nood aan meer speelruimte leeft niet enkel in die ene wijk achter de brandweerkazerne. Dit specifieke project kan wel heel wat inspiratie leveren net omdat buurtbewoners zelf er hun schouders onder zetten.

Het is nu aan Sofie en andere vrijwilligers, om de handen letterlijk en figuurlijk uit de mouwen te steken.  Ondersteuning vanuit het gemeentebestuur is gelukkig voorzien.  Een must wat ons betreft, binnen de contouren van een burgerbudget.  De inwoners mogen er niet alleen voor staan.

Proficiat ook aan vzw Green Forward, en een hart onder de riem, want ook zij dienden een mooi een mooi, warm en solidair projectvoorstel in.  Helaas kan er elk jaar maar één winnaar zijn.  Ongetwijfeld laten zij dit niet aan hun hart komen en smeden zij verder mooie plannen, binnen en buiten het jaarlijkse burgerbudget.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *