Spring naar de inhoud

Contente kijk op de raad van 24 januari

De eerste raad voor de nieuwe voorzitter, Koen Decleir. Online vuurdoop. Jan Stoens kreeg de vorige raad een online afscheid.

Drie punten staken er voor CONTENT bij de voorbereiding op de raad uit. Het nieuwe kantoorgebouw met loods voor de dienst ‘omgeving’, dat kreeg ook door de andere raadsleden heel wat aandacht. Daarnaast stond ook de goedkeuring van een nieuw personeelsplan geagendeerd. Daar was de fractie van CONTENT de enige met opmerkingen. De punten zijn niet los van elkaar te zien. We houden bij CONTENT immers van een holistische kijk op de zaken. We beweren niet dat dit bij ons steeds lukt, maar het valt vooral op hoe de meeste anderen meer aan een politiek van losse flodders doen. Onthoud het: de holistische kijk! Tot slot: de aanleg van de omgeving van voormalige containerpark in Handzame: toch wel een beetje met onze groeten!

Als de meerderheidsploeg van CD&V en Open VLD een nieuw gebouw plant, dan is dat duur. Als mensen zeggen dat de ploeg van Karolien Damman niet consequent is, dan is dat minstens een halve leugen. Men is op vlak van gebouwen wel degelijk consequent: het kost de gemeente veel geld. Los daarvan: soms mag een gebouw wel degelijk iets kosten. Met CONTENT treden we de visie bij dat een geschikt gebouw de werking van de gemeente ten goede komt. Het argument dat werd aangehaald, dat het gemeentepersoneel recht heeft op een aangename werkomgeving, dat treden we volledig bij. Dat bereik je niet door van ieder gebouw een immense besparingsoefening te maken. Maar nu rekent men op iets van om en bij de 3 miljoen euro. Gebudgetteerd, niet de eindafrekening!

Het personeelsplan dan. Intussen hebben we van de ruim honderd personeelsleden er negen die een verloning krijgen minstens volgens de barema’s die gelinkt zijn met een universitair diploma (minstens weddeschaal A). Dik tien jaar geleden waren er dat er maar pakweg vijf, wat toen wel erg weinig was. Die inhaaloperatie kost de gemeente geld, maar was nodig. Maar, bijna één vierde van onze personeelsleden is nog steeds in dienst met een wedde volgens weddeschaal E. Sommigen van hen zijn al vele jaren in dienst en op sommige momenten echt onmisbaar. Daar mag wel wat meer tegenover staan. Met CONTENT vinden wij het erg belangrijk dat iedereen die werkt dit doet voor een deftig inkomen.

Om het samen te vatten: een goed uitgerust gebouw voor de gemeentelijke opslag, dat is belangrijk voor het welzijn van het gemeentepersoneel. Opslag voor de laagste gemeentelijke wedden, dat draagt ook bij voor het welzijn.

De inrichting van het voormalige containerpark in Handzame, dat is een stap vooruit. De omgeving wordt zowel functioneel, groen, kindvriendelijk en verkeersveilig ingericht. Een stap die er misschien niet zou zijn gezet hadden we vanuit CONTENT niet steeds maar aangekaart hoe belangrijk dat is. We zullen dat blijven doen. Het helpt!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *