Spring naar de inhoud

Gemeentebestuur ondergraaft burgerbudget


De inwoners uit de Koutermolenwijk kregen vandaag een brief van het gemeentebestuur in de bus. Het speelpleintje dat er ging komen, als laureaat van het burgerbudget 2020, komt er… niet. De reden: ongerustheid bij een aantal buurtbewoners.
Het gemeentebestuur zal het speelplein zelf inplanten, op een andere locatie.

Wij vielen van onze stoel.

– Waar is de stem van de medestanders? Waar en wanneer is er naar buurt- en andere bewoners geluisterd die wél tevreden waren met de komst van het speelpleintje?

– Op welke manier is er geprobeerd om de tegenstellingen te overbruggen, om voor- en tegenstanders te verzoenen, om een compromis te vinden vanuit wederzijds respect en begrip? We vermoeden dat het bij schuchtere pogingen is gebleven.

– Welk signaal geeft het gemeentebestuur, door dit project zo te laten kapen door tegenstanders, en hierbij ironisch genoeg te argumenteren dat het burgerbudget net bedoeld is om mensen te verbinden in iets positiefs?

– Waar moeten inwoners nu nog de motivatie vinden om eind dit jaar een project in te dienen? Als het blijkbaar toch allemaal wel héél voorwaardelijk wordt, hoewel je eerlijk wint?

Toegegeven: het burgerbudget is nieuw, en met kinderziektes, leergeld en eventuele bijsturing naar de toekomst toe moesten we rekening houden.
Maar wat nu gebeurt, stemt ons kwaad. Dit is een kaakslag, voor veel partijen, en het gemeentebestuur gooit hier te snel en te gemakkelijk de handdoek in de ring.

We steken Sofie, de bezieler van het winnende project, een hart onder de riem. Ook voor vzw Green Forward, die tweede waren geworden, moet dit zeer zuur smaken.

CONTENT laat dit niet zomaar voorbij gaan, dat zijn we veel mensen verschuldigd. Wordt vervolgd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *